Stolpejakten i full fart

Postet av Botne SK - Orientering den 29. Apr 2021

Så langt har 1133 stolpejegere utført 38000 stolpebesøk. Det er allerede mer enn åpningsåret i deltakere, og halvveis i antall stolperegistreringer mot rekordåret i 2020.
I år har vi i Botne Skiklubb opprettet samarbeid med Sande Sportsklubb, og kan derfor også utvide tilbudet med 30 stolper i Sande. Vi har som vanlig stolper i Holmestrand sentrum og fjellplatået. Vi har også  15 stolper i Hof sentrum og 10 stolper til sammen i Eidsfoss og Sundbyfoss. Tilsammen har vi 105 stolper på de ulike delene av den nye kommunen. 

Jens Kristian Kirkebø var førstemann rundt på alle 105 stolpene. Han var tidlig oppe søndag morgen, og allerede ved 12-tiden søndag hadde han registrert fullt hus! Vi er imponert.  

Vi håper dere tar dere tid til å lese informasjonen som kommer opp på telefonen på stolpene. vent noen sekunder etter at registrering er foretatt, så kommer den opp av seg sjøl. Spesielt anbefaler vi at dere følger med på stolpene med kunst og kunstnere. Her er det mange godbiter i vente, utarbeidet av Vidar Wang Ullenrød. 

Kartbrosjyrene er distribueres til alle husstander i Sande, Hof og Holmestrand. Ekstra kartbrosyrer er lagt ut på Intersport i Holmestrand, og bibliotekene i Sande, Hof og Holmestrand. Vi har også postkasse i Hvitsteinveien 8 og ved infotavla på Botnestua. 
Vi ber dere overholde smittevernreglene på stolpejakt, og holde dere oppdatert med gjeldende regler i kommunen. Og husk -  ingen berøring av stolpene!

0 Kommentar

Turorienteringen 2021 er i full gang

Postet av Botne SK - Orientering den 29. Apr 2021

De 30 turorienteringspostene i Bergskogen og Botnestua allerede plassert ut. Senere i sommer kommer 15 poster ved Rundtjern og 15 poster ved Saueråsen i Hillestad.

Postene ved Bergskogen ligger tett, og nær de store stiene. De egner seg godt for kortere ettermiddagsturer med barna. Ved Botnestua er det en kortere og enkel runde, og en runde som ermer skogstur, men begge rundene er flotte turer. 

Ved Rundtjern-kartet, sør for Sundbyfoss har vi laget en flott skogsrunde, men som også følger fine stier. Her er det ordentlig, men flott skog på kollene der vi har lagt runden. Rundt Saueråsen har vi laget en fantastisk runde på en av Holmestrand flotteste skogsstier, med flott mosebunn. Den går også like ved de flotte naturreservatene med varmekjære bøkeskog. På denne runden får dere virkelig en flott naturopplevelse. I anledning oppstarten 15. juni, vil vi, hvis mulig ut fra smittevernsituasjonen, også arrangere en felles «rusletur» opp til en utsiktspost på Saueråsen. Vi vil ha med oss ornitolog Håkon som vil fortelle om fuglelivet i området.

Med den nye metoden med scanning av QR-kode på posten, kan dere registrere postene "online" ute i skogen. Last ned Turorienteringsappen på telefonen før du legger i veg.
Konvoluttene er i salg nå hos Intersport Holmestrand og Spar Sundbyfoss, men du kan også kjøpe og laste ned fra turorientering.no! 
God tur!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline